Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

U.E. – strategie pentru a reduce dependența de dolarul american

Reprezentanții Uniunii Europene au realizat un document în care au pus la punct mai multe planuri pentru a-și reduce dependența de dolarul american.
shutterstock_63997501

Printre măsurile propuse în document se numără și o analiză mai strică cu privire la preluările externe și un set de planuri ce vizează promovarea utilizării monedei euro pe pieţele financiare, se arată într-un articol publicat sâmbătă în cotidianul Financial Times, care citează un proiect de document elaborat de Comisia Europeană.

Financial Times precizează că în document sunt scoase în evidență vulnerabilităţile UE faţă de sancţiunile şi riscurile financiare americane, în contextul în care blocul comunitar vrea să îşi afirme indepedenţa economică şi financiară.

 „Bruxelles-ul vrea să găsească alternative energetice la petrolul brut, pentru care contractele de referinţă, Brent şi WTI, sunt legate de dolarul american”, se precizează în document.

Acesta ar urma să fie adoptat marţi de Comisia Europeană, cu o zi înainte de ceremonia de învestire a lui Joe Biden în funcţia de președinte al SUA.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii