Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

U.E. împrumută România cu peste 4 miliarde de euro pentru a atenua efectele generate de COVID-19

Reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice (MFP) au anunțat că România a obținut de la Uniunea Europeana un împrumut în valoare de 4,1 miliarde euro la dobânzi avantajoase pentru susţinerea demersurilor autorităţilor române de protejare a cetăţenilor şi atenuare a consecinţelor socio-economice generate de pandemia de Covid-19.
 aboneaza-te
shutterstock_1729076689

Împrumutul a fost acordat la cererea părţii române, transmisă Comisiei Europene, în baza Memorandumului din data de 7 august 2020, privind acordul de principiu al Guvernului pentru

Împrumutul are rolul de a susţine măsurile adoptate de Guvernul României în contextul generat de criza Covid-19, în perioada februarie – august 2020, menite să protejeze angajaţii şi persoanele care desfăşoară o activitate independentă, cu scopul de a reduce incidenţa şomajului şi pierderea veniturilor.

Împrumutul poate fi disponibilizat în maximum 8 tranşe. Valoarea tranşelor şi calendarul de disponibilizare vor fi stabilite de Comisie, prin consultare cu statul membru.

Alături de România, în cadrul acestui instrument au accesat finanţare alte 15 state membre, printre care Italia, Spania, Polonia, Portugalia, Belgia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii