FacebookTwitterLinkedIn

TypingDNA a fost fondat de antreprenorii Raul Popa și Cristian Tamaș, tânăr care face parte din generația „Forbes 30 sub 30”, ediția 2017.

30 sub 30: Pasionat de autenticitate

Soluția este o alternativă pentru autentificarea în doi pași, și anume funcția de securitate care trimite coduri unice unui alt dispozitiv (de obicei telefonul) pentru a se asigura că cel care se autentifică în acel moment nu este o persoană străină. „Este o experiență neplăcută pentru utilizatori. Nimeni nu vrea să folosească un alt dispozitiv”, a spus Raul Popa despre această metodă de autentificare.

Prin urmare, TypingDNA le permite utilizatorilor să-și verifice identitatea fără a fi nevoiți să își folosească și telefonul. În schimb, ei introduc doar numele și parola într-o fereastră, apoi TypingDNA va analiza stilul de tastare și va confirma identitatea.

Modelul de business al start-up-ului se bazează pe colaborarea cu parteneri pentru a folosi tehnologia, dar presupune, de asemenea, lansarea unei extensii gratuite pentru Chrome, care funcționează ca o alternativă la autentificarea în doi pași, pentru o gamă largă de servicii precum Amazon Web Services, Coinbase și Gmail, conform TechCrunch.

Raul Popa a spus că TypingDNA măsoară două aspecte cheie ale stilului de tastare: cât de mult durează până când utilizatorul ajunge la o tastă și cât de mult ține apăsată tasta respectivă. Raul Popa spune că firmele pot ajusta sistemul, obținând o rată a rezultatelor de fals pozitiv mai redusă de 0,1%. În cazul autentificării prin Chrome, extensia minimizează rata de acceptări false. Astfel că autentificarea unui utilizator poate fi respinsă dacă tastează într-o poziție neobișnuită, sau dacă dintr-un motiv sau altul tastează mai încet sau mai rapid decât de obicei. Dar, în acel caz, aplicația îi va cere utilizatorului să încerce din nou.

Extensia Chrome poate fi folosită pentru mai multe site-uri. Majoritatea opțiunilor de autentificare în doi pași includ confirmarea unui dispozitiv folosind un cod QR, pe care TypingDNA îl poate captura. Acestea sunt trimise către extensia aplicației (datele sunt stocate pe serverul utilizatorului, nu al companiei) și sunt dezvăluite odată ce identitatea a fost confirmată prin modul de tastare mai sus menționat.