FacebookTwitterLinkedIn

Contul @POTUS este contul oficial al președintelui Statelor Unite și este separat de contul @realDonaldTrump pe care președintele Donald Trump îl folosește pentru a trimite un tweet.

„Twitter se pregătește activ pentru a sprijini tranziția conturilor instituționale de la Casa Albă pe 20 ianuarie 2021. Așa cum am făcut pentru tranziția prezidențială în 2017, acest proces se desfășoară în strânsă consultare cu Arhivele și Înregistrările Naționale”, a confirmat compania sâmbătă, pentru Reuters.

De asemenea, Twitter va preda și alte conturi instituționale de la Casa Albă, precum @FLOTUS, @VP și @whitehouse, în ziua inaugurării.

Predarea nu necesită un schimb de informații între echipa lui Trump și cea a lui Biden.

De asemenea, Twitter se va întâlni, în următoarele luni, cu oficialii de tranziție ai lui Biden și cu vicepreședintele ales Kamala Harris pentru a discuta detaliile despre modul în care noua administrație va folosi Twitter.

Biden se pregătește să intre în funcție pe 20 ianuarie, dar Trump a refuzat să admită și încă încearcă să invalideze sau să anuleze rezultatele prin procese și denunțări în mai multe state, pretinzând – fără dovezi – frauda electorală pe scară largă.