FacebookTwitterLinkedIn

Studiourile TVR din Craiova, Timişoara, Tîrgu Mureş, Cluj şi Iaşi vor difuza în medie 720 de minute, pentru fiecare studio regional, cu emisiuni proprii referitoare la campania electorală.

Emisiunile despre alegerile pentru Parlamentul European sunt moderate de jurnalistul Radu Rădulescu, reporter şi prezentator al emisiunii „Parlamentul României”.

În emisiunile de promovare, vor fi difuzate reportaje din campanie, interviuri şi spoturi de prezentare a competitorilor.

Prima ediţie a emisiunii „Alegeri europarlamentare 2014” este difuzată vineri, 25 aprilie, la ora 18:50, pe TVR 1. De asemenea, televiziune publică difuzează şi spotul de promovare a alegerilor europene, realizat de Parlamentul European, pentru conştientizarea în rândul electoratului a importanţei scrutinului.

Emisiunile electorale difuzate de TVR în cadrul campaniei pentru alegerile parlamentare din anul 2012 au fost apreciate ca echilibrate, în raportul observatorilor OSCE.

Campania electorală pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European începe la ora 00:00 a zilei de 25 aprilie 2014 şi se încheie în data de 24 mai 2014, ora 07:00, conform Hotărârii Guvernului nr.80/2014.

Conform Biroului Electoral Central, pentru alegerile europarlamentare din acest an s-au înscris candidaţi din parte a 15 formațiuni politice și opt candidați independenți.