Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

TVR reia transmisia programelor în Republica Moldova de la 1 decembrie

tvr.jpg
Televiziunea Română își reia transmisia în Republica Moldova începând din 1 decembrie 2013, cu programe speciale, dedicate realităţilor din Republica Moldova, autorităţile moldovene urmând să asigure preluarea programelor TVR de către operatorii de cablu, potrivit unui comunicat difuzat de TVR și preluat de Media Expres.

TVR plănuiește ca 30% din grila de programe să fie dedicată emisiunilor autohtone şi să colaboreze cu televiziunea publică Moldova 1, potrivit declarațiilor președintelui-director general al TVR, Claudiu Săftoiu.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a transmis Televiziunii Române că a luat act de semnarea Acordului de soluţionarea amiabilă a Cererii nr. 36398/08, depusă de TVR împotriva Republicii Moldova la CEDO, la 1 august 2008. Ca urmare, litigiul dintre cele două părţi a fost stins la Curtea Europeană.

Acordul de soluţionare amiabilă a Cererii depuse de TVR împotriva Republicii Moldova la CEDO a fost semnat, la 12 septembrie 2013, de Claudiu Săftoiu, PDG al TVR, şi Lilian Apostol, agent guvernamental la CEDO al Republicii Moldova, după ce autorităţile de la Bucureşti, prin secretarul de stat Bogdan Aurescu, şi cele de la Chişinău au finalizat negocierile privind colaborarea în domeniul retransmisiei serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici.

Conform Acordului, Guvernul şi autorităţile Republicii Moldova vor asigura atribuirea către Televiziunea Română a unui segment din primul multiplexor cu acoperire naţională în noul sistem digital, aflat în etapa de introducere.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii