Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Uncategorized |
|

TVR propune Guvernului amânarea opririi emisiei analogice terestre până la 31 decembrie 2016

TVR propune prelungirea transmisiei analogice, în paralel cu cea terestră digitală, până la data de 31 decembrie 2016, potrivit unui comunicat difuzat de biroul de presă al televiziunii publice, informează Media Expres.
tvr.jpg

Televiziunea Română își argumentează cerea cu necesitatea protejării publicului care nu poate recepţiona în sistem digital canalele TVR, începând cu data de 16 iunie 2015, – dată de la care va fi oprită transmisia analogică în România, conform Strategiei Naţionale aprobată de Guvernul României prin HG 403/2013.

În comunicat se arată că TVR și Societatea Română de Radiocomunicaţii (SNR) au încheiat un acord în baza căruia propunerea va fi înaintată Guvernului.

TVR şi SNR vor înainta Executivului şi un proiect de lege prin care va fi acordat un ajutor financiar categoriilor defavorizate, pentru achiziţionarea de aparatură necesară recepţionării programelor de televiziune.

TVR consideră că aproximativ 90% dintre gospodării, abonate la operatorii de cablu, nu vor fi influenţate de trecerea la emisia digitală terestră, în vreme ce „nu a fost găsită, până acum, o soluţie pentru restul gospodăriilor care nu vor avea acces la servicii de televiziune. Conform datelor oficiale, aproximativ 7% din gospodării (aproximativ 500 000) sunt dependente de recepţia terestră a programelor de televiziune”.

„Plătitorilor de taxă TV trebuie să li se garanteze dreptul la programele televiziunii publice şi după trecerea la transmisia terestră digitală”, a declarat Preşedintele – Director General al Televiziunii Române, Stelian Tănase.

Data limită de emisie analogică pentru televiziune a fost stabilită în cadrul Conferinţei Regionale pentru Radiocomunicaţii, la Geneva, iunie 2006.

În acest moment, furnizarea seviciilor de programe de televiziune prin intermediul frecvenţelor radio terestre a canalelor TVR 1 şi TVR 2 se face în format analogic, acoperirea fiind de 97% din populaţie şi aproximativ 93% din teritoriu. Pentru distribuirea serviciului public de televiziune, TVR foloseşte reţelele operate de Societatea Naţională de Radiocomunicaţii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii