FacebookTwitterLinkedIn

„Serviciile privind preluarea, transportul și difuzarea programelor SRTV” au fost contractate prin „negociere fără anunț de participare”, deoarece „serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate”, se mai arată în anunțul citat.

Contractul a fost atribuit la 3 martie 2017 și remis SEAP spre publicare la 23 martie.

Dacă prețul se menține, Media Expres a calculat că, anual, fiecare român va plăti aproximativ 8 lei pentru plata retransmisiei terestre a programelor televiziunii publice la nivel național, prin intermediul Radiocom.

Programele televiziunii publice mai sunt transmise prin satelit, contra cost (suportat tot din bugetul TVR), și gratuit prin rețelele de cablu prin efectul prevederilor must-carry din Legea audiovizualului.

De anul acesta, populația nu mai plătește taxa radio-tv, toate costurile de funcționare ale Societății Române de Televiziune și Societății Române de Radiodifuziune fiind finanțate direct de la Bugetul de stat.

Bugetul Societăţii Române de Televiziune este de 950 de milioane de lei, potrivit bugetului de stat pe 2017, față de doar 124,7 milioane de lei în 2016.

VEZI AUDIENȚA LUI GABRIEL LIICEANU LA TVR!