FacebookTwitterLinkedIn

Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTV) a decis recent să aprobe derularea unor negocieri între TVR şi Walt Disney Company Limited, pentru modificarea condiţiilor unui contract încheiat între cele două societăţi pe 3 august 2009.

Prin aceste negocieri, TVR are mai multe obiective, între care scăderea preţului pe episod pe care Televiziunea Română trebuie să îl plătească companiei Walt Disney, dar şi „renunţarea la clauza de commitment”, potrivit căreia SRTV trebuie să cumpere de la Walt Disney Company toate episoadele dintr-un serial care sunt produse.

De asemenea, TVR vrea să negocieze un calendar de plăţi, sustenabil, începând cu anul 2016, către Walt Disney Company.

Termenul de finalizare a negocierilor este 15 mai 2015, însă, în cazul în care nu se poate ajunge la o înţelegere amiabilă, prin intermediul Societăţii de avocaţi Mareş, Danilescu, Mareş, va fi contactată o societate de avocaţi din Londra, în vederea reprezentării intereselor SRTV în raporturile cu Walt Disney Company Limited.

Surse din Televiziunea Română au declarat luni, pentru MEDIAFAX, că toate contractele pe care TVR le-a încheiat cu societăţile gigant care produc şi vând filme şi seriale au „clauze înrobitoare”. „Te obligă să le iei toate episoadele care se produc dintr-un serial (…) Se doreşte renegocierea contractului cu Walt Disney Company, pentru că este vorba despre milioane de euro care trebuie plătite. Cei de la Walt Disney Company vor fi notificaţi că TVR nu mai are suficiente fonduri pentru a plăti şi sunt necesare reeşalonări”, au spus sursele citate.

Potrivit acestor surse, TVR ar trebui să plătească până la sfârşitul acestui an o tranşă de aproape 4 milioane de euro către Walt Disney Company.

Sursele citate au mai spus că TVR se află în imposibilitatea de a renunţa la acest contract, întrucât ar trebui să plătească „sume uriaşe” către Walt Disney Company.