Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

TVR a lansat un Telejurnal pentru Republica Moldova

TVR a lansat la 1 noiembrie Telejurnal Moldova, un program de ştiri dedicat exclusiv telespectatorilor din Republica Moldova, cu un format generalist ce cuprinde informaţii din România şi din Republica Moldova, relevante pentru telespectatorii moldoveni, potrivit unui comunicat difuzat de SRTv, preluat de Media Expres.
TVR 1

Emisiunea îşi propune printre altele să „creeze o deschidere a publicului din ţara vecină spre problematica Uniunii Europene, în contextul semnării, în cursul acestui an, a Acordului de asociere Republica Moldova – UE. Publicul moldovean va putea afla informaţii despre sistemul de funcţionare a UE, beneficiile aderării, drepturile cetăţenilor europeni şi se va putea familiariza cu termenii specifici”, se mai arată în comunicat.

La realizarea știrilor participă o echipă a Ştirilor TVR în Republica Moldova, alături de jurnaliştii TVR de la Bucureşti şi de corespondenţii TVR din marile capitale ale Europei. Jurnalul va fi prezentat, alternativ, de gazdele cunoscute ale emisiunilor de ştiri ale Televiziunii Române: Ligia Munteanu şi Dorina Florea.

Primele ediţii ale Telejurnalului Moldova au fost difuzate sâmbătă, 1 noiembrie, şi duminică, 2 noiembrie, de la ora 19.00. Programul de ştiri este programat în fiecare săptămână de luni până vineri, de la aceeaşi oră, fiind difuzat pe canalul TVR – în grila dedicată Republicii Moldova.

Televiziunea Română a reluat transmisia în Republica Moldova la 1 decembrie 2013. Grila TVR pentru Republica Moldova a fost lansată în urma rezolvării, pe cale amiabilă, a problemelor de natură juridică dintre cele două părţi, prin semnarea, la 12 septembrie 2013, a Acordului de soluţionare amiabilă a Cererii nr. 36398/08, depusă de TVR împotriva Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, la 1 august 2008 după ce autoritățile de la Chișinău au anulat licența TVR în Republica Moldova și au întrerupt emisia sa timp de trei ani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii