FacebookTwitterLinkedIn

Emisia TVR 1 şi TVR 2 în format HD, de înaltă definiţie, a fost precedată de un proces de retehnologizare a Televiziunii Române la standarde HD, atât la nivelul infrastructurii, cât şi al sistemului și a echipamentelor de producție, notează Media Expres.

TVR a modernizat, printre altele, serverele de emisie, simultan cu schimbarea camerelor de filmare, a stațiilor de editare video și de post-procesare, a crescut capacitatea de stocare a sistemului digital de producție a programelor informative şi a echipat două studiouri – unul virtual şi unul multifuncţional – astfel încât telespectatorii să beneficieze de cea mai bună experienţă High Definition.

Procesul de modernizare şi investiţiile în tehnica de televiziune au vizat şi studiourile teritoriale ale TVR care produc conţinut relevant pentru grilele TVR 1 şi TVR 2.

TVR 1 HD şi TVR 2 HD vor putea fi recepţionate în sistem digital terestru, la nivel naţional (DVBT2); prin satelit, în pachetul emis de SRTv; precum şi în sistem digital, la toţi operatorii de cablu din România. Potrivit informațiilor din ședința publică CNA, în prezent TVR emite în digital terestru din 63 de locații, urmând ca până în septembrie-octombrie 2020 numărul transmițătoarelor din MUX 1 să ajungă la peste 200.

Trecerea TVR 1 şi TVR 2 la formatul High Definition este o etapă importantă în istoria televiziunii publice, unul dintre obiectivele actualului management fiind trecerea la HD şi a celorlalte canale ale TVR se mai arată în comunicat.