FacebookTwitterLinkedIn

De la 1 ianuarie a.c., Televiziunea Română are drept sursă de finanțare bugetul de stat. (Taxa TV a fost eliminată.)

În bugetul de stat pentru 2017, TVR a primit 950 de milioane de lei, o sumă mai mare cu 760% faţă de anul 2016, când TVR avea alocate 125 de milioane de lei.

Irina Radu, președintele director-general al SRTV, a declarat în cadrul emisiunii de aseară, „România 9”: „Vreau să vă spun că, de câteva zile, aşa cum s-a hotărât de către Parlamentul României, am primit banii de la bugetul de stat şi s-au plătit datoriile. Sper să începem o viaţă nouă. (…) După ani de pierderi, 2016 a fost încheiat de TVR cu profit”.

CITEȘTE: CAUT SLUGĂ FULL TIME!

Irina Radu a mai spus că perioada de austeritate nu s-a încheiat,  iar dacă instituţia a scăpat de datorii nu înseamnă că „dintr-o dată suntem bogaţi şi vom face şi noi emisiuni de 150.000 de euro ediţia”.

În  urma achitării datoriilor către stat, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat că urmează să ridice sechestrul instituit anul trecut pe bunuri mobile şi imobile ale televiziunii publice.

Datoria fiscală achitată de televiziunea publică a fost de 522 de milioane de lei.

Conform comunicatului TVR, instituția a încheiat anul 2016 cu un profit de 6.430.000 lei.

În luna martie a.c., audiența medie la nivel național a TVR 1 a fost de 84.000 de telespectatori pe minut, toată ziua (locul 8 în topul general). La nivel urban, audiența a fost de 37.000 de persoane pe minut (toată ziua) – locul 9 în top.

La rândul său, TVR 2 a avut o medie de 58.000 de telespectatori pe minut la nivel național (toată ziua) – locul 16 din 60 de stații aflate în sondaj. În urban, ratingul TVR 2 a fost de 30.000 de orășeni pe minut, conform măsurătorilor Kantar Media (ARMADATA SRL).

În primul trimestru al acestui an, volumul de publicitate calculat pe punctele de audiență pe targetul comercial a scăzut la TVR 1 cu 28,3% față de aceeași perioadă a anului trecut, ocupând locul 21 în topul stațiilor cu cele mai mari bugete de publicitate.