Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

TVA, redusă la 9% la produsele alimentare, băuturile nealcoolice și serviciile de alimentație publică

Premierul Victor ponta a anunțat, marți, în sedința de Guvern, scăderea TVA la 9% pentru toate produsele alimentare, băuturile nealcoolice și serviciile de alimentație publică, începând cu data de 1 iunie anul acesta.
victor-ponta.jpg

Premierul român a spus că pentru a putea păstra „o coerență”, s-a decis ca reducerea TVA să se apliceși pentru serviciile de alimentație publică nu numai pentru alimente și pentru băuturi nealcoolice.

„Adică nu cumperi carnea cu 9% și, când o vinzi la restaurant, o vinzi cu 24%, că nu are un sens!”, a spus șeful Guvernului.

“În urma discuțiilor pe care le-am avut și cu Ministerul de Finanțe, evident presiunea Ministerului Agriculturii, cu Banca Națională, cu FMI, cu Comisia Europeană, am luat decizia, și astăzi vom aproba ordonanța de urgență prin care, de la 1 iunie, toate, absolut toate alimentele, nu doar cele cinci alimente de bază, absolut toate produsele agro-alimentare din România vor avea o cotă de TVA de 9%. Și toate băuturile nealcoolice”, a spus Ponta, citat de Agerpres, la începutul ședinței de guvern.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii