Cautare




, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

TV Paprika difuzează două seriale despre ciocolată

TV Paprika difuzează în august două serii de gastronomie dedicate ciocolatei, primul sezon din „Chocolate Story”, din 1 august, de la ora 6:30 și „Chocolateando”, 22 de episoade cu premiera la 26 august, de la ora 15:00, informează Media Expres.
Ciocolata

„Istoria ciocolatei” / „Chocolate Story” prezintă istoria, felurile, originea, fabricaţia şi consumul ciocolatei.

Pethő Tamás, binecunoscutul prezentator al emisiunilor „Partidă de coctail” şi „Istoria şampaniei” de la TV Paprika, conduce de această dată telespectatorii prin diferitele locuri legate de ciocolată, până ce ajunge la forma de astăzi a acesteia.

Ciocolata şi arborele de cacao erau cunoscute în Mexicul antic cu aproape 3000 mii de ani în urmă. În cultura indiană „mâncarea zeilor” a fost consumată de preoţi de rang înalt, domnitori, comandanţi, iar în acelaşi timp aceasta a fost folosită şi ca mod de plătire pe piaţă.

În zilele noastre, ciocolata înseamnă o ispită mare pentru majoritatea oamenilor, fie că sunt mâncători de carne sau vegetarieni, dacă fac sport în mod sistematic sau nu. Ciocolata cu frişcă, cea cremoasă, cea moale, cea cu arahide şi de atâtea alte feluri… le place aproape tuturor.

„Paradisul ciocolatei” / “Chocolateando” (22x30min) îl are în centru pe sculptorul în ciocolată David Pallàs, care arată cum se pregătesc adevărate capodopere din ciocolată.

Pe parcursul celor 22 de episoade din acest serial David prepară o cremă Chiboust cu ciocolată ornamentată cu banană, un vas de flori din ciocolată cu „plante” și un nachos cu ciocolată, dar și o statuie spectaculoasă realizată din corali de ciocolată și împodobită cu fructe.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii