Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Turnul Eiffel se redeschide astăzi publicului

Turnul Eiffel, monument de marcă al Parisului, se redeschide joi publicului, în speranţa de a atrage locuitorii regiunii Paris în absenţa turiştilor străini tradiţionali, încă rari în capitală, informează Agerpres via AFP.
Eiffel

Acest monument de 324 de metri este unul dintre cele mai vizitate din lume, cu şapte milioane de vizitatori pe an. Însă din cauza epidemiei de COVID-19 a fost închis pe 13 martie, chiar înainte de impunerea unei carantine generalizate în Franţa, pe 17 martie.

Redeschiderea se va face urmând unele măsuri stricte de siguranţă:

  • trasee marcate prin săgeţi, 
  • purtarea obligatorie a măştilor, 
  • limitarea numărului de vizitatori, 
  • respectarea distanţei între persoane.

 

Totuși, în aceste trei luni, edificiul a continuat să fie iluminat nocturn al cărei punct culminant îl reprezintă “farul”: două fascicule de lumină care ajung până la o distanţă de 80 de kilometri. Circa 336 de proiectoare contribuie la spectacol, alături de 20.000 de becuri distribuite pe structură pentru a lumina turnul timp de cinci minute la începutul fiecărei ore nocture.

Vizitatorii vor putea urca în turn începând cu ora 10:00 (ora 08:00 GMT).

Iniţial, vor fi posibile doar vizitele pe scări, până la etajul al doilea. La începutul lunii iulie, ascensoarele ar putea fi redeschise până la etajul al doilea, însă nu şi cele mai mici, care transportă vizitatorii de la al doilea etaj în vârf.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii