FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit Serviciului Public Salvamont Hunedoara, în partea de nord a Retezatului, momentan nu se poate traversa din parcarea de la Gura Bucurei spre Poiana Pelegii. Nivelul cursului de apă Lăpușnicul Mare a crescut până la puntea pe care se trece spre poiană, iar dacă ploile continuă, nu se poate garanta pentru siguranța drumurilor de acces, conform Radio România Actualități.

În Retezatul Mic, accesul auto este compromis, după ce Jiul de Vest a ieșit din matcă, a adus aluviuni și a dislocat porțiuni de asfalt. Pe DN 66A, în zona Valea de Pești, o porțiune de drum s-a surpat, astfel că accesul auto spre Câmpu lui Neag este complet blocat.

Salvamontiștii hunedoreni și rangerii Parcului Național Retezat atrag atenția că, în cazul unor ieșiri, există riscul ca mașinile să rămână blocate pe munte până la remedierea situației. Înainte de a pleca pe traseele de munte, drumeții sunt sfătuiți să consulte prognoza meteo și să aleagă cu grijă traseul sau să reprogrameze ieșirea până ce vremea se va stabiliza.