Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Turiştii nerezidenţi sosiţi în România au cheltuit, anul trecut, în medie 2.609,7 lei. Pe ce au dat banii?

Turiştii nerezidenţi sosiţi în România au cheltuit, anul trecut, în medie 2.609,7 lei/persoană, cei mai mulți venind în țara noastră în scop de afaceri.  
turisti cheltuieli

Numărul total al turiştilor nerezidenţi cazaţi anul trecut în structurile de cazare turistică colective a fost de 452.100 de persoane, iar cheltuielile acestora au fost de 1,179 miliarde de lei, arată datele INS publicate miercuri.

De asemenea, referitor la trimestrul IV al anului trecut, numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective a fost de 59.800, cheltuielile acestora fiind de 139,2 milioane de lei.

Afacerile (inclusiv participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 60,0% dintre turiştii nerezidenţi sosiți în România, în trimestrul IV 2020, cheltuielile acestora reprezentând 54,7% din totalul cheltuielilor pentru acest trimestru.

Potrivit INS, 40,0% dintre turiști au călătorit în scop particular, în principal pentru vacanţe (62,4%) și pentru vizitarea prietenilor și rudelor (17,0%).

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, în trimestrul IV 2020, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (52,9%), din cadrul acestui tip de cheltuieli fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (82,7% din totalul cheltuielilor pentru cazare). 

Cheltuielile turiştilor nerezidenţi în restaurante şi baruri au fost de 16,3%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 16,5% din totalul cheltuielilor pentru afaceri. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 54,7% au fost destinate alimentelor şi băuturilor iar 26,7% cadourilor și suvenirurilor. 

Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 65,9% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 32,5% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, în trimestrul IV 2020, 48,5% şi-au organizat singuri sejurul, 28,9% prin agenţii de turism, iar 22,6% prin alte modalităţi.

Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România, în trimestrul IV 2020, a fost avionul (67,3%), în timp ce 29% au utilizat autoturisme proprii, iar 2% autocare și autobuze.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii