FacebookTwitterLinkedIn

Relansarea de pe piețele emergente începe să aducă vizitatori din țări precum China, Brazilia și Rusia în Europa continentală, în timp ce deprecierea lirei sterline după votul în favoarea Brexit a stimulat turismul în Marea Britanie.

„Turismul internațional spre și dinspre piețele emergente a crescut, la fel ca și media sumelor de bani cheltuite pentru o călătorie. Pentru hoteluri, veniturile pe cameră disponibilă s-au îmbunătățit în Europa și Marea Britanie”, a declarat Jeff Meys, director de portofoliu la NN Investment Partners.

Indicele pan-European STOXX 600, care regrupează acțiunile hotelierilor și companiilor aeriene, a crescut cu 2% în acest an, după ce a scăzut cu 11% în 2016.

Îngrijorările legate de securitate după atentatele de la Paris, din noiembrie 2015 și ianuarie 2016, și Nisa, iulie 2016, au redus apetitul turiștilor pentru Franța, ceea ce i-a costat pe hotelierii francezi aproximativ 675 milioane de dolari în 2016 sub formă de venituri pierdute, estima recent firma de cercetare MKG. Însă cifrele oficiale arată că în trimestrul patru 2016 numărul turiștilor care au vizitat Franța a crescut, ceea ce arată o revenire la normalitate.

Pe de altă parte, creșterea numărului de călătorii cu avionul spre și în interiorul Europei a ajutat și la menținerea entuziasmului investitorilor față de acțiunile societăților care operează companii aeriene și aeroporturi în regiune.