Cautare
, Forbes Staff

Afaceri |
|

Turiștii au cheltuit peste 1,5 milioane de euro în stațiunile de pe Valea Prahovei în minivacanța de 1 Mai

Turiştii care au ales să își petreacă minivacanţa de 1 Mai la munte au cheltuit peste 1,5 milioane de euro în Prahova, potrivit datelor Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova.
valea prahovei shutterstock_229434985

Gradul de ocupare pentru această perioadă a fost de 100% în staţiunile de pe Valea Prahovei, în timp ce în zonele premontane precum Breaza şi Campina, a depăşit 90%.

Vremea a ţinut şi cu turiştii care au ales să petreacă doar o zi în aer liber în zone precum Valea Cerbului unde a fost record de turişti.

Mulţi turişti au ales de asemenea traseele montane uşoare, urcările până la cota 1.400-2.000 cât şi până la Babele, la telecabine formându-se ocazional cozi. Populare au fost şi traseele de cicloturism în această perioadă, dar şi grătarele şi relaxarea.

“Trăgând linie după minivacanța de 1 mai, consider că este un debut foarte bun al sezonului estival care prevesteşte o vară de excepție în turismul prahovean. Sperăm că vremea bună sa ne fie aliat în continuare. Anul acesta, voucherele de vacanță sunt un alt factor cu impact pozitiv care a dinamizat cererea, aproximativ 10-20% din vacanțele în Romania fiind plătite cu acest instrument, din informațiile oferite de principalii touroperatori”, a precizat Adrian Voican, Preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova.
 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii