Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Turismul românesc încearcă să-și revină după șocul pandemiei

Numărul cazărilor a crescut de peste 17 ori în luna mai 2021 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor Institutului Naţional de Statistică. Este în parte consecinţa relaxărilor din ultima vreme, dar şi a faptului că în prima parte a lunii mai 2020 România se afla încă în stare de urgenţă.
048 core turism 2

Pe de altă parte, în primele cinci luni ale acestui an fluxul turiştilor străini a fost sub cel din perioada similară din 2020 – a declarat purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Traian Bădulescu. El a precizat că imaginea României trebuie promovată puternic pentru o revenire semnificativă în acest domeniu.

Traian Bădulescu: „Aşteptăm o campanie de promovare din partea statului, aşa cum fac toate ţările care au pretenţii să trăiască din turism. Din ce am înţeles în acest an nu se pune problema de o campanie foarte puternică, dar nu înţeleg de ce, pentru că dacă vrem să avem rezultateîn un an, doi sau mai mulţi ani, totul ar trebui început de pe acum”, conform Rador.

O mare problemă o constituie faptul că în acest an nu s-au mai acordat vouchere de vacanţă, care ar fi fost o adevărată gură de oxigen pentru turismul intern.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii