Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Industrie |
|

Turismul de nuntă, un trend care a luat amploare în pandemie

Dacă anul trecut, foarte multe nunți au fost amânate ca urmare a restricțiilor impuse de pandemie, 2021 a adus un aflux de solicitări pentru organizarea evenimentelor de familie. Ținând cont de numărul limitat de spații de evenimente, de cerințele pandemice și de preferința pentru finalul de săptămână pentru organizarea acestor evenimente, foarte multe cupluri s-au orientat spre locații atipice sau chiar locații turistice pentru organizarea evenimentului de familie.
Nunta Romania

În prezent, cuplurile caută destinații atipice pentru ziua cea mare, locuri care le oferă invitaților o experiență turistică în adevăratul sens al cuvântului, total diferită de cea a clasicului salon de nuntă. La rândul lor, hotelierii și proprietarii de pensiuni au încercat să se alinieze noului curent, oferind pachete avantajoase la cazarea grupurilor mari de invitați, dar și spații generoase pentru evenimentele private, indiferent că s-au desfășurat în aer liber sau la interior, după cum informează platforma hotelieră online Travelminit.ro.

Conform unui studiu realizat de Travelminit.ro, 67% dintre hotelierii care au participat în cadrul sondajului, au afirmat că au găzduit în unitatea lor de cazare un eveniment mare de familie în ultimele luni. Printre cele mai populare evenimente organizate în destinații turistice s-au numărat nunțile (în cea mai mare proporție: 33,8%), botezurile, aniversările și alte mici petreceri private.

Dintre cei care nu au putut organiza un astfel de eveniment, 50% susțin că principalul motiv a fost spațiul insuficient de mare pentru petreceri ori lipsa unui salon destinat acestora. Conform aceluiași studiu Travelminit.ro, peste 50% dintre grupurile de nuntă au avut inclusă cazarea pentru două nopți, de cele mai multe ori fiind rezervată perioada de weekend, vineri – duminică.

În ceea ce privește bugetul mediu pentru o noapte de cazare a fost de 150-200 de lei, potrivit celor 32,8% dintre hotelierii respondenți la chestionar. Au fost, de asemenea, unități de cazare care au cerut mai puțin, între 100 și 150 de lei (31.3%), dar și mai mult, între 200 și 250 de lei (23.4%). Numai 12,5% dintre unitățile de cazare chestionate a dus tarifele pentru o noapte de cazare la peste 250 de lei, acestea fiind, în general, hoteluri și pensiuni din categoria premium.

Cât despre succesul acestui sezon, studiul a relevat faptul că majoritatea hotelierilor (51,2%) consideră că au avut rezultate medii, în timp ce 38,8% sunt de părere că a fost un sezon foarte reușit, cu evenimente care i-au ajutat să recupereze din pierderile inevitabile ale anului 2020, în context pandemic.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii