Grupul timişorean de companii Grup MIR a anunţat că a derulat în ultimii 2 ani investiţii în valoare de 3,3 milioane euro în portofoliul Sind Tour Trading. Au fost modernizate 4 hoteluri din Herculane, Covasna şi Băile Felix. O investiţie majoră a fost realizată în hotelul Domogled (Băile Herculane), cu un total de 138 de camere, care a fost refăcut total, pornind de la faţadă, instalaţii sanitare, mochete, până la restaurant şi aparatura medicală nouă în valoare de 130.000 de euro. De asemenea, „au fost derulate programe de instruire profesională a personalului”, a adaugat Attila Joos, General Manager, Sind Tour Trading. Investiţia a fost iniţial estimată la 1 milion de euro, dar a ajuns în final la 2,5 milioane de euro. De la acelaşi hotel se aşteaptă şi cel mai mare grad de ocupare. Pe lângă fidelizarea turiştilor români, atragerea străinilor este un alt obiectiv, în acest scop fiind introduse la Domogled brandurile Gerovital şi Pelamar. Grup MIR a dezvoltat un concept propriu- by SOL Hotels, prin care urmăreşte standardizarea serviciilor.
Au fost de asemenea reabilitate şi reclasificate la un standard superior hotelurile Dacia (Băile Herculane ), Montana (Covasna), iar la Hotel Muncel ( Băile Felix ) a fost reabilitat ştrandul propriu. Sind Tour administrează şi alte hoteluri şi vile deţinute de Sind Romania – CNSLR Frăţia, în Sangeorz Băi (Someşul), vile şi apartamente la Vidra şi Voineasa precum şi hotelurile Brădişor şi Vidruţa din Voineasa, cele din urmă fiind în conservare, din cauza stării staţiunii.
Programul complex de investiţii pentru modernizarea hotelurilor din staţiuni balneare cu tradiţie a fost început în 2011, când grupul MIR a preluat sub contract managementul activelor Sind Tour Trading (STT). Compania, care administrează în total 3000 de locuri de cazare, crede în turismul balnear românesc şi a făcut primii paşi pentru înfiinţarea unei asociaţii a hotelierilor din Herculane, însă caută şi sprijin din partea autorităţilor, în privinţa infrastructurii. Un alt obstacol ar fi starea resurselor naturale în lipsa unor măsuri coordonate: de pildă, staţiunea Băile Felix este pe cale de a-şi pierde resursele naturale.
„Când am preluat managementul activelor turistice STT, acestea erau practic în paragină. Am crezut şi credem în continuare în potenţialul lor şi de aceea am investit masiv în modernizarea lor pentru a aduce un confort sporit turiştilor care vin prin tradiţie în aceste unităţi şi pentru a atrage şi turişti din piaţa liberă, în afara contractelor cu CNPAS”, explică Florin Dumitrescu, Vice-Preşedinte, Grup MIR.
Pentru etapa imediat următoare, Grup MIR îşi propune identificarea şi evaluarea de noi oportunităţi de investiţii, reprezentate de reabilitarea de alte obiective cu potenţial turistic, preluate în administrare şi management pe bază de contract, vizate fiind, în special, staţiunile balneare din România.
Sind Tour a anunţat o cifră de afaceri de 28 milioane de lei pentru 2012. Grupul timişorean MIR reuneşte investiţii în domeniul hotelier şi al restaurantelor, în imobiliare, construcţii civile şi proiecte de energie durabilă. Grup MIR preconizeazăun profit de 4, 7 milioane de lei pentru 2013.