FacebookTwitterLinkedIn

În astfel de spații închise, vizitatorilor le va fi dificil să păstreze distanța socială, a declarat miercuri Răzvan Pârjol, secretar de stat pentru domeniul turismului în cadrul Ministerului Economiei, conform Agerpres, citat de Digi24.

Chiar dacă hotelurile și restaurantele sunt deschise, piscinele interioare nu par a fi următoarele pe listă. “Nu este oportună în acest moment deschiderea piscinelor interioare, întrucât este dificil să păstrezi distanţarea fizică, pentru a evita propagarea virusului. Acest lucru este valabil şi în cazul procedurilor balneare care implică bazinele cu apă”, a declarat Răzvan Pârjol.

Decizia Guvernului se va putea modifica pe viitor în funcție de evoluția pandemiei. Tot miercuri, patronatele din turismul balnear au cerut Guvernului redeschiderea centrelor de tratament balnear şi a piscinelor interioare.

Chiar dacă reprezentanții din Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR) au declarat că riscul de infectare cu coronavirus la piscine sau în stațiuni balneare este minim, decizia Guvernului este fermă.

De regulă, pensionarii și persoanele cu probleme de sănătate beneficiază de tratamente balneare. Lipsa tratamentelor poate duce la deteriorarea sănătății lor. Tratamentele balneare ajută la creșterea imunității, au mai adăugat reprezentanții OPTBR.

Nicu Rădulescu, președinte al OPTBR, a declarat “Turismul balnear aduce în staţiunile balneare circa un milion de turişti. Circa 90 – 95% sunt cetăţeni români. Dintre aceştia, 40% sunt cei care vin prin Casa Naţională de Pensii, deci oameni vulnerabili. Aceşti oameni sunt foarte serioşi şi sunt foarte corecţi în ceea ce priveşte igiena şi purtatul măştii. Aceşti 40% sunt oameni de peste 65 de ani cărora pur şi simplu li se prelungeşte viaţa, trăiesc mai mult datorită tratamentelor balneare. Ceilalţi vin la tratamente unii pentru prevenţie, alţii vin în zonele de spa şi wellness pentru relaxare”.

Janos Fulop-Nagy, prim-vicepreşedintele OPTBR, a precizat că şi tinerii au nevoie de centre de relaxare, să respire aer curat, departe de marile oraşe poluate. Pentru astfel de servicii, ei merg în present în Bulgaria.