Cautare
, Contributor

Travel |
|

Turcia speră să aibă 25 de milioane de turiști în 2021

Turcia speră să aducă 25 de milioane de vizitatori străini în țară în 2021, pe fondul vaccinării care sporește încrederea într-un an mai bun.  
turisti.jpg

După o scădere dramatică a numărului de turiști din cauza pandemiei, Turcia speră ca în 2021 numărul acestora să crească, relatează Reuters.

Însă surse din industria turismului consideră că va dura cel puțin doi ani pentru ca numărul sosirilor să ajungă la nivelurile anterioare pandemiei. Veniturile din turism reprezintă până la 12% din economia turcească.

Numărul de vizitatori străini în Turcia, în 2019, a fost de 45,06 milioane, iar veniturile din turism s-au ridicat la 34,5 miliarde de dolari.

În primele 11 luni ale anului 2020, numărul vizitatorilor străini a scăzut cu 72%, fiind de doar 12 milioane.

„Trebuie să atingem un obiectiv de 25-30 milioane în 2021”, a declarat Sururi Corabatir, președintele Federației Hotelierilor din Turcia (TUROFED).

Potrivit lui Corabatir, cel mai important factor ar fi vaccinarea, urmată de o scădere a numărului de cazuri de coronavirus atât în ​​Turcia, cât și în țările din care sosesc turiștii.

„În 2021, vizăm jumătate din cifrele din 2019. Sectorul va cunoaște o concurență mult mai dură în 2021. Tortul devine din ce în ce mai mic, așa că cei care vor o felie trebuie să fie mult mai agresivi”, a declarat Firuz Baglikaya, președintele Asociației Agențiilor de Turism din Turcia (TURSAB)“.

Turcia a raportat luni 13.695 de noi cazuri de coronavirus și 197 de decese asociate. Ankara a impus restricții de noapte și închideri complete în weekend pentru mai mult de o lună.

Turcia a primit un prim transport de vaccin CoronaVac al companiei Sinovac și a semnat un acord pentru până la 30 de milioane de doze din vaccinul Pfizer și BioNTech.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii