Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Turcia: Pandemia de coronavirus a semănat frică și sărăcie

În Turcia, numeroși comercianți au fost afectați de criza economică din cauza pandemiei de coronavirus, pandemie ce a stârnit multă teamă și sărăcie în rândul localnicilor.  
 aboneaza-te
erdogan

Chiar dacă perioada de izolare de 2 luni s-a sfârșit în iunie, aproximativ 4 milioane de turci încă se bazează pe ajutorul de stat pentru a supraviețui, în timp ce mai mulți muncitori la negru au pierdut cea mai mare parte a sprijinului financiar, informează Reuters.

Sondajele și cercetările academice prezintă un tablou sumbru, chiar cu o zi înainte ca guvernul președintelui Tayyip Erdogan să anuleze interzicerea temporară a disponibilizărilor, regulă care ar putea fi posibilă chiar din noiembrie.

Unii dintre comercianți s-au adaptat situației actuale și au început să comercializeze măști de protecție în încercarea de a acoperi pierderile înregistrate la începutul anului, când nu a putut obține un împrumut subvenționat pentru întreprinderi mici.

Datele specialiștilor arată că teama și deziluzia domnesc pe piața muncii din Turcia, cei mai afectați fiind aceiași turci care au beneficiat de ani de zile de politicile sociale ale lui Erdogan, care au contribuit la reducerea bruscă a inegalităților în ceea ce privește veniturile.

Un studiu realizat de economiștii turci Ayse Aylin Bayar, Oner Guncavdi și Haluk Levent prezice că numărul turcilor săraci ar putea să se dubleze anul acesta la aproape 20 de milioane și să năruie progresul înregistrat în ultimele două decenii în reducerea inegalității.

Acest lucru ar șterge efectiv succesele Partidului AK (AKP), cu rădăcini islamiste, al lui Erdogan și ar putea testa cea mai fermă bază de alegători la următoarele alegeri generale stabilite pentru 2023.

Erdogan a declarat luni că economia va ieși mai puternică din pandemie, chiar dacă efectele sale persistă, adăugând că programul de ajutor al guvernului de 13 miliarde de dolari a ajutat gospodăriile cu venituri mai mici.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii