Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Turcia a anunțat descoperirea unui important depozit de gaze naturale în Marea Neagră

Turcia, țară aflată în căutare de resurse naturale în Marea Neagră, a descoperit un important depozit de gaze naturale, ridicând rezervele totale descoperite în regiune la 540 de miliarde de metri cubi.
platforma petrol gaze

Turcia a descoperit 135 de miliarde de metri cubi de gaze naturale în sudul Mării Negre, a declarat președintele Tayyip Erdogan, ridicând astfel rezervele totale descoperite în regiune la 540 de miliarde de metri cubi, transmite Reuters.

Turcia, care are puține resurse de petrol și gaze, este dependentă de importurile din Rusia, Azerbaidjan și Iran, precum și de importurile de GNL din Qatar, Statele Unite, Nigeria și Algeria. Anul trecut, a importat 48,1 miliarde de metri cubi de gaz, în creștere cu 6% față de anul precedent, o treime provenind din Rusia.

În august 2020, Turcia a anunțat că a descoperit cel mai mare depozit de gaze naturale al său, de 405 miliarde de metri cubi.

În acest context, de mai mulți ani, navele sale de foraj explorează resursele energetice ale Mării Negre. De asemenea, Turcia a explorat resurse de hidrocarburi în Marea Mediterană, unde operațiunile sale au stârnit tensiuni cu Grecia și Cipru.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii