
Vă invităm să accesați acest link pentru un tur virtual al imobilului în care puteți vedea cum arată o casă din perioada interbelică, renovată și consolidată excepțional:
Casa a fost construită în anul 1938 dar a fost renovată și consolidată în totalitate de actualul proprietar în anul 2004. Imobilul a fost consolidat și în anul 1978, când s-au folosit centuri de beton armat.
Odată cu renovarea din 2004, casa a fost eficientizată energetic si estetizată. Alcatuirea arhitecturală a casei este în concordanță cu viziunea burgheză din perioada interbelică. Accesul în casa se realizează ierarhic, de la vestibul, salonul de așteptare conectat cu dormitoare de oaspeți sau spații de lucru, apoi cu scara de serviciu, care duce catre dormitoare si spatii anexă, dar și către podul mansardabil.
Cea mai importantă conexiune a salonului este însă prin scara monumentală acoperită de o boltă iluminată natural, spre spațiul de reședință.
Proprietatea beneficiază și de prezența unui corp-anexă, reabilitat și renovat, separat de imobilul principal. Finisajele folosite sunt de o calitate ireproșabilă – parchet lemn masiv, ardezie, plăci ceramice, beton șlefuit, dușumea, placaj piatră și marmură. Încălzirea se realizează cu centrală proprie.
Imobilul se vinde complet mobilat și utilat, are 11 camere și este dispus pe demisol+parter+mansardă+pod. Suprafața utilă este de 580 mp iar cea a terenului de 452 mp.
Nu putem face prezentarea acestei proprietăți aparte fără a aminti de Parcul Cișmigiu, reper atemporal al Bucureștiului.
Parcul Cișmigiu, aflat la doar câteva minute de imobil, este cel mai vechi parc din centrul Bucureștiului, fiind înscris pe lista monumentelor istorice din capitală.
Parcul are aproximativ 17ha și istoria sa începe în urmă cu aproape 250 de ani. La începuturile lui, parcul a fost locul preferat al celor mai bogaţi şi mai cunoscuţi oameni din Bucureşti și exista chiar un regulament strict pentru cei care voiau să se plimbe prin Cişmigiu. Vizitatorii nu aveau voie să vorbească tare sau să facă mizerie și orice activitate comercială era interzisă
Parcul a fost amenajat în stil englezesc și misiunea transformării sale în grădină publică a fost încredințată arhitectului peisagist Karl Fr. Wilhelm Meyer, numit şef al lucrărilor de realizare a Grădinii Cişmigiu. Meyer a fost ajutat şi de grădinarul Franz Harer.
Pentru realizarea grădinii Cișmigiu, s-au adus aproximativ 30.000 de arbori şi arbuşti precum şi plante ornamentale, chiar și de la Viena. În aceeași perioadă de amenajare au fost trasate şi aleile și fiecare denivelare de teren a fost păstrată, pentru o cât mai plăcută vedere de ansamblu. Au fost realizate grote artificiale, covoare florale, poduri şi s-au montat bănci. Amenajarea parcului a fost terminată în anul 1854, când Cişmigiul a fost inaugurat în mod oficial. (sursa – https://www.cmpgb.ro/)