Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Opinii |
|

Țuluca răspunde (Episodul 2) – Despre rolul unui prim-ministru al României

Adrian Tuluca
În fiecare săptămână, Adrian Țuluca, director general Propaganda Advertising, răspunde la o întrebare/dilemă a noastră. Inaugurăm această formă de dialog cu speranța că întrebările „Forbes România” sunt și curiozitățile cititorilor și că răspunsurile lui Țuluca vor stârni și alte dezbateri. Am fixat „ștacheta” astfel încât și întrebările și răspunsurile s-o treacă prin „sărituri” memorabile.

Forbes: Încercaţi să realizaţi portretul-robot al unui prim-ministru al României, astfel încât politicile fiscale şi economice să nu mai creeze mediului privat de businsss nemulţumiri, frisoane şi insomnii.

Adrian Țuluca: Întrebarea este foarte potrivită în momentul actual şi pentru vremurile pe care le trăim.

Un prim-ministru nu este doar un şef de guvern sau un project manager al unei ţări, este mai mult decât atât. Mult mai mult! Este un vizionar, un om care este conştient şi responsabil că de el depinde istoria ţării, de el depinde viitorul românilor.

Un lider cu viziune ce are o proiecţie şi un plan pe termen lung al ţării, un om care vede dincolo de aparenţe, de interesele de partid, de sugestiile, sfaturile sau cerinţele diverse. Este un om conştient de faptul că rolul său nu e să facă fericit mediul de business şi nici mediul social, ci este acela de a da o direcţie de dezvoltare ţării noastre, o ţară foarte bogată din punct de vedere al resurselor primare.

După părerea mea, pasionat fiind de istorie, noi cam repetăm aici şi acum erori istorice şi nu înţelegem încă versuri ce ar trebui să nască ecouri comportamentale şi politice: „Deşteaptă-te române” şi „Munţii noştrii aur poartă noi, cerşim din poartă în poartă”.

Circa 30% dintre români trăiesc de pe azi pe mâine, fără o perspectiva clară a viitorului, care caută şi aşteaptă un trăi mai bun.

Îmi spunea cineva în piaţa, întrebându-l de cum îi merge: „Prost dom’le, prost! Dumneata nu vezi că noi nu dăm înainte? Nu trăim mai bine şi nici speranţe nu avem? Nu avem de muncă şi stăm la mila unora”.

Primul ministru nu trebuie să găsească peştele pentru aceştia, ci undiţa. Va trebui să asigure mediul propice pentru ca locurile de muncă să apară şi mecanismele economice specifice să permită creşterea productivităţii şi apoi a salariilor şi apoi a consumului. Nu a consumului pe datorie şi nici a dezechilibrării balanţei de plăţi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii