FacebookTwitterLinkedIn

Tudorel Toader: „Doamna prim-ministru (…), după lege, nu poate să ceară demisia, că a cere este la modul imperativ ori demisia este o decizie personală, dar voinţa dânsei am văzut-o, în sensul de a pune capăt acestui «interimat», adică similară unei cereri de demisie. Am asigurat-o că astăzi voi reflecta şi până la sfârşitul programului voi da răspunsul – dacă îi trimit în scris cu nume şi prenume demisia sau rămânem pe varianta punerii în aplicare a solicitării de revocare”.

Miercuri seară, prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniştri de la Justiţie, Fonduri Europene şi de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

De asemenea, premierul a transmis către Administraţia Prezidenţială propunerea de revocare a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi a ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Pentru Ministerul Justiţiei a fost propus deputatul Eugen Nicolicea; pentru Ministerul Fondurilor Europene – deputatul Oana Florea, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost propus Liviu Tit Brăiloiu.