Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Tudorel Toader a declanşat revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general

Tudorel Toader, Ministrul Justiţiei, a declanşat revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general al României, acuzându-l că a deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul său constituţional, informează News.ro.
parchetul_de_pe_langa_inalta_curte_de_casatie_si_justitie

Tudorel Toader a prezentat raportul privind evaluarea procurorului general, Augustin Lazăr. Ministrul Justiţiei a precizat că raportul are 63 de pagini şi se structurează pe cinci părţi, astfel că va face o prezentare succintă, după care documentul va fi publicat pe pagina de internet a ministerului. El a precizat că evaluarea cuprinde 20 de puncte, cum a fost şi la evaluarea fostei şefe a DNA.

„Concluzia generală a prezentului raport este aceea a necesităţii de revenire la normalitate. Normalitatea înseamnă cunoaşterea şi respectarea competenţelor constituţionale, legale şi în acelaşi timp, o interpretare şi aplicare a legii în baza principiului loialităţii constituţionale. (…) Prin urmare, consider că actele şi faptele enumerate, de netolerat într-un stat de drept, demonstrează că activitatea mangerială a lui Augustin Lazăr contravine legalităţii. Nu se mai poate susţine exercitarea de către domnia sa a funcţiei de procuror general. A deturnat activitatea Ministerul Public de la rolul său constituţional”, a susţinut ministrul Justiţiei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii