Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Tudor Mătușa – 500 Miliardari Ediţia 2011

Nume: Tudor Mătușa Avere: 10-11 milioane de euro Varsta: 61 de ani Resedinta: Dolj Domeniu/Companie: Feroviar

Fost deputat PRM în legislatura 2004-2008, Tudor Mătuşa se află în acţionariatele a patru companii: Confero, Promat, Memus Prodcomex şi Domino, ultimele două cu cifre de afaceri nesemnificative. Indirect, însă, prin intermediul firmei Confero, unde deţine 16,6% din capitalul social, este acţionar şi la compania Reloc Craiova (Confero deţine 94% din acţiuni), specializată în reparaţiile de locomotive, una dintre societăţile „favorizate“ în contractele de licitaţie publică de la CFR Călători.

Reloc Craiova a câştigat în ultimii ani numeroase contracte de reparaţii şi întreţinere locomotive derulate de operatorul naţional de transport feroviar. În 2009, spre exemplu, Reloc Craiova a beneficiat de două contracte în valoare de peste 17 milioane de euro, iar în mai 2010 a câştigat pe baza celui mai mic preţ o altă licitaţie importantă de la CFR Călători, de aproximativ 30,35 de milioane de lei (7 milioane de euro) fără TVA, pentru servicii de reparaţii automotoare.

De altfel, anul trecut, potrivit site-ului de licitaţii publice, Reloc Craiova a obţinut şapte contracte cu CFR Călători în valoare totală de peste 33 de milioane de lei şi alte două cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia în valoare de peste 800.000 de lei.Cu siguranţă cel mai mare beneficiar al contractelor cu statul încheiate de Reloc Craiova este principalul acţionar de la Confero: Florea Mondea, nimeni alta decât soţia fostului director de la Electroputere Craiova (Cornel Mondea). Aceasta deţine 33,33% din Confero, acţionarul majoritar de la Reloc.

Compania craioveană a fost înfiinţată în 1992 şi este specializată în modernizarea şi repararea vehiculelor feroviare, precum şi în producerea de piese de schimb pentru acestea. În 2009, Reloc a trimis în şomaj peste 500 din cei 840 de angajaţi.

O altă societate având ca domeniu de activitate domeniul feroviar şi care se află în portofoliul lui Tudor Mătuşa este compania Promat Craiova. Înfiinţată în anul 1993, societatea are ca obiect de activitate producerea de echipamente electronice şi electrotehnice pentru locomotive şi vagoane. Firma lui Mătuşa a fost prezentă în 2010 la Târgul Zilelor Feroviare, unde a expus o locomotivă electrică modernizată.

Vezi care era averea lui Tudor Mătușa în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii