Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Media şi entertainment |
|

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a lansat un portal dedicat protecției datelor cu caracter personal

Firma de avocatură anticipează o creștere a activității avocațiale în domeniul protecției datelor cu caracter personal în anii ce vor urma.
Cornel Popa_Tuca Zbarcea  Asociatii

Casa de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii a creat portalul dataprivacyblog.tuca.ro  ca răspuns la problemele ridicate în mediul public și privat de cerințele de protecție a datelor cu caracter personal și a dreptului la viață privată. Blogul va prezenta principalele noutăți legislative în acest domeniu. Acesta  este structurat ca o platformă de comunicare dedicată tuturor celor interesați să își cunoască drepturile și obligațiile ce le revin în legătură cu viața privată, subsumate generic noțiunii de „privacy”.

Contextul este unul al înăspririi legislației în domeniul securității cibernetice, al proliferării soluțiilor și serviciilor IT și de comunicații, dar și al creşterii cerințelor de protecție a datelor cu caracter personal, atât la nivel intern, cât și la nivelul Uniunii Europene.

„Din păcate, principiile protecției datelor și a vieții private nu sunt întotdeauna respectate, în special în mediul online”,  precizează Cornel Popa, Partener al Ţuca Zbârcea & Asociaţii. “Ne așteptăm la o multiplicare a numărului de norme (în special secundare) în acest domeniu, de aceea am considerat utilă lansarea unei platforme care să susțină nevoia de documentare. Materialele de pe acest site sunt oferite spre informare; ele nu reprezintă consultații juridice și nici nu trebuie interpretate ca atare”. Avocatul Andreea Lisievici, Managing Associate al Țuca Zbârcea & Asociați a menționat că „există studii recente care arată că oamenii sunt din ce în ce mai preocupați de respectarea caracterului privat al activităților lor, precum și de modul în care datele lor cu caracter personal sunt folosite de entitățile cărora le sunt puse la dispoziție.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii