Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Tübingen, orașul german care a reușit să controleze coronavirusul fără lockdown

Primarul orașului Tübingen, Boris Palmer, a reușit să protejeze persoanele în vârstă și vulnerabile adoptând anumite măsuri specifice.  
coronavirus germania

În timp ce tot mai multe țări europene se confruntă cu măsuri de lockdown în preajma Crăciunului, un oraș universitar din sudul Germaniei este luat ca exemplu pentru modul în care coronavirusul poate fi controlat fără a recurge la măsuri drastice, scrie The Telegraph.

Tübingen, aflat chiar la sud de Stuttgart, a obținut un succes remarcabil în prevenirea răspândirii virusului în rândul persoanelor în vârstă și cele mai vulnerabile. Până acum două săptămâni, orașul nu înregistrase niciun caz în niciuna dintre cele nouă case de bătrâni.

Într-o perioadă în care infectările au crescut alarmant în rândul persoanelor vulnerabile de peste 75 de ani din Germania, Tübingen a reușit performanța de a nu avea niciun caz.

„Blocările generale nu pot fi decât ultima soluție. Nu au reușit să-i protejeze pe cei mai expuși riscului”, consideră Boris Palmer, primarul orașului. El a instituit o serie de politici pentru protejarea celor mai vulnerabili.

Astfel, a rezervat magazinele persoanelor în vârstă între orele 9.30 și 11.00 în fiecare dimineață pentru a le proteja de contactul cu persoanele infectate. De asemenea, a instituit servicii gratuite de taxi și microbuz vârstnicilor, astfel încât să nu fie nevoiți să folosească transportul public.

A oferit măști gratuite celor peste 65 de ani cu o lună înainte ca guvernul să inițieze o astfel de măsură la nivel  național. Totodată, a înființat un program riguros de testare pentru casele de îngrijire: personalul, rezidenții și vizitatorii obișnuiți sunt testați gratuit de două ori pe săptămână, iar oricine dorește să viziteze poate obține un test rapid și gratuit la fața locului.

În ciuda multiplelor infecții în rândul personalului, orașul a reușit să prevină răspândirea virusului la rezidenți până în ultimele două săptămâni.

„Este imposibil să eradicăm virusul, așa că trebuie să prevenim ca acesta să ajungă la cei pentru care este periculos”, a spus Palmer.

Tübingen, un oraș de 90.000 de locuitori, a alocat 500.000 de euro pentru a susține astfel de măsuri. „Consiliul municipal a aprobat bugetul în unanimitate. Este ieftin în comparație cu costul blocării”, a adăugat primarul.

Chiar dacă în ultimele două săptămâni au fost găsite trei cazuri de COVID în casele de îngrijire, eficacitatea măsurilor este de necontestat.

Însă aceste politici nu sunt suficiente pentru a evita un lockdown. Primarul consideră că ar trebui combinate cu urmărirea riguroasă a contactelor, așa cum este în Taiwan și Coreea de Sud.

În această săptămână, Tübingen a intrat în lockdown total împreună cu restul Germaniei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii