Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Tu ce înveți călătorind?

Un loc nou îți face cunoștință cu felii de istorie, geografie, gusturi nesfârșite și plăceri nedescoperite. Însă te-ai gândit vreodată, dincolo de aceste experiențe palpabile, cum te antrenează mental și emoțional o plecare?
shutterstock_1013024953

Relaxare în scufundare

Se recomandă ca după perioade îndelungate de stres să ne relaxăm mintea făcând… nimic. Sau mai frumos împachetat: plimbându-ne în natură și abținându-ne de la prea multe gânduri. Cum vara vine la pachet cu șapte luni de muncă și tot atât stres, relaxarea poate fi chiar prima inclusă în planul pentru vacanță, în locul cu cea mai curată apă de pe Pământ. Silfra este situată în Parcul Național Thingvellir (patrimoniu UNESCO), la o oră distanță de Reykjavík și pune la dispoziție scufundarea între două continente. Acest lucru este posibil datorită rupturii dintre plăcile tectonice America de Nord și Eurasia, creându-se astfel o graniță între cele două întinderi și devenind singurul loc din lume unde se pot face scufundări și snorkeling între două plăci tectonice. O astfel de relaxare este deopotrivă spectaculoasă și unică, însă în cazul în care cele 2-4˚ Celsius ale apei sperie, Thingvellir are și planuri de rezervă. Dacă te numeri printre fanii serialului „Urzeala Tronurilor”, vei găsi aici locurile în care s-au filmat parte din scenele acestuia și le vei putea lua urma: lacul Thingvellir, defileul Almannagjá. Până la urmă, relaxarea minții se potrivește fiecăruia!

Comunicare fără Wifi

„Put down the map and get wonderfully lost.” În traducere adaptată: pune telefonul jos și lasă-te furat de peisaj. Călătoriile sunt acum mai distribuite, împărtășite și mai apreciate, însă o plecare se poate măsura și în orele petrecute în conversații, la fel cum o petrecere memorabilă nu are timp pentru fotografii. Comunicarea reprezintă una dintre primele deficiențe care slăbește lanțul unei relații, fie ea personală sau profesională. De aceea, o călătorie cu puțin wifi, spre deloc, poate avea efectul unei detoxifieri. Across AR pune la dispoziție o astfel de experiență, având ca motto tocmai prima frază din această poveste. Croazierele în Antarctica și Patagonia sunt 100% tailor made, adăugând pe traseu rutele făcute de Charles Darwin în Patagonia pentru a studia viața sălbatică, fiordurile din Tierra del Fuego, întâlniri cu pinguinii Magellan, corbii de mare, păsările scoicar sau plimbări de-a lungul unor păduri de fagacee până la Capul Horn. Cât despre Antarctica, acolo poți petrece șase zile vâslind, mergând, observând și aducând acasă cele mai frumoase povești de la capătul lumii. Prețurile pornesc de la 2.000 de dolari, ajungând și la 6.000 de dolari pentru astfel de croaziere.

Răbdare în desfășurare

De la dorință, cumpărare, așteptare, bilete, aeroporturi și până la aterizare, deplasare și check-in, toate înseamnă răbdare în diferite procente. Vacanțele se construiesc și pe această capacitate, iar Tour de Mont Blanc poate ajuta în acest sens. 170 de km în zece zile, trei țări, 60 de ore de mers pe jos, 10.000 de metri altitudine, iar sezonul cel mai prietenos este din iulie până în septembrie, când vremea ajută cel mai mult. Tour de Mont Blanc reprezintă unul dintre clasicile tururi ale lumii și un must-do, care înconjoară masivul ajungând în trei țări: Franța, Elveția și Italia. Alergătorii de anduranță descriu foarte modest munca lor: pui un pas în fața celuilalt și ajungi la final. Prin extindere, la răbdare de ce nu s-ar putea aplica această regulă? Se construiește pas cu pas, cu grijă, admirând vârfurile Verte, Chardonnet, Gouter, Géant, Jorasses, d‘Argentière sau Dolent, fauna, flora de munte, libertatea și zilele libere. La răbdare înainte!

Acceptare sau Empatie

Pune pe listă locurile în care ai fost, oamenii pe care i-ai salutat sau care ți-au zâmbit, aromele pe care le-ai testat, iar ele se vor concentra în tradiții și culturi diferite. Cu cât se multiplică și se întind către locuri opuse, cu atât mai mult crește empatia sau acceptarea. Sanctuary Retreats combină luxul safarian și expedițiile cu filantropia, viața sălbatică africană, comunitățile tradiționale, conservarea și salvarea. Proiectele lor invită la adevărate ieșiri din starea de confort: „Walk with Elephants” – explorează felul în care este văzută Africa prin ochii unui elefant, insistând, de asemenea, pe importanța informației și relației elefant-om, „Trek with Gorillas” – oferă once-in-a-lifetime plimbări prin Parcul Național Bwindi, din Uganda, alături de timidele gorile de munte, „River Cruises” – explorează istoria pe unele dintre cele mai mari fluvii din lume: Yangtze, Nil și Irrawaddy, iar „Batwa Tribe Experience” îți face cunoștință cu tribul cel mai vechi din Africa Centrală, cu ritmurile muzicii autohtone și viața de zi cu zi. Aceste experiențe nu se opresc aici, fiind completate de toate acele „sanctuare” prețios pregătite, pentru o ședere exclusivistă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii