Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Tech |
|

TSMC a raportat o creștere de 13,8% a profitului trimestrial, pe fondul majorării cererii globale de semiconductori

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), cel mai mare producător de cipuri din lume, a raportat o creștere de 13,8% a profitului trimestrial.
A,Logo,Sign,Outside,Of,A,Facility,Occupied,By,The

Acțiunile gigantului de cipuri din Taiwan TSMC au crescut cu peste 3% vineri, după ce firma a înregistrat un profit mai mare decât se aștepta în al treilea trimestru, pe fondul cererii tot mai mare de semiconductori din timpul pandemiei COVID-19, transmite Reuters.

TSMC, un furnizor cheie al Apple, a înregistrat în trimestrul trei din 2021 un profit net de 156,3 miliarde de dolari Taiwan (5,56 miliarde de dolari SUA), depăşind cu mult estimările de 149 miliarde de dolari Taiwan ale analiştilor intervievaţi de Refinitiv.

Pe de altă parte, producătorul a anunţat joi că intenţionează să construiască anul viitor o fabrică în Japonia pentru a îndeplini cererea pe termen lung pentru semiconductori și a avertizat în același timp că deficitul va continua probabil şi în 2022.

Noua unitate din Japonia va deveni operaţională la finalul lui 2024. Aici vor fi produse cipuri cu tehnologia de de 22 şi 28 nanometri (nm), folosite la maşini şi la electronice de consum.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii