Cautare
, Contributor

Artă & Cultură |
|

Trupa AC/DC revine și lansează noi piese

Trupa australiană AC/DC a anunţat că revine în industria muzicală într-o formulă din care fac parte solistul Brian Johnson, basistul Cliff Williams şi bateristul Phil Rudd.
 aboneaza-te
dreamstime_m_168366679

„Are You Ready?” (Sunteţi pregătiţi, n.r.), a fost mesajul – referire la piesa de pe „The Razor’s Edge” (1990) – postat pe Instagram, care anunță revenirea, scrie news.ro.

Lineup-ul este alcătuit din Johnson (voce), Williams (bas), Rudd (tobe), Stevie Young (chitară ritmică) şi Angus Young (chitară). Formația pregătește lansarea unor noi piese. Cel mai recent album AC/DC a fost lansat în 2014, „Rock or Bust”.

 

View this post on Instagram

 

ARE YOU READY? #PWRUP ⚡

A post shared by AC/DC (@acdc) on

Dar care sunt motivele pentru care trupa s-a destrămat?

Brian Johson s-a retras din grup în 2016, din cauza unor probleme de sănătate. În turneul „Rock or Bust”, el a fost înlocuit de Axl Rose. Rudd plecase din trupă în 2015, după ce a fost arestat, iar Williams şi-a anunţat retragerea în 2016, când a spus că trupa este „un animal schimbat”.

În primăvara lui 2019 Mike Fraser a confirmat că trupa s-a aflat în studio pentru înregistrări alături de Brian Johnson. El a spus că noul album va fi „un fel de tribut adus lui Malcolm Young, la fel cum «Back în Black» a fost un tribut pentru Bon Scott”.

Trupa AC/DC, înfiinţată la începutul anilor 1970, a fost inclusă în Rock & Roll Hall of Fame în 2003. Albumele grupului, în rândul cărora se remarcă „High Voltage” (1975), debutul discografic, „Highway to Hell” (1979), „Back în Black” (1980), „For Those About to Rock We Salute You” (1981), „The Razors Edge” (1990) şi „Black Ice” (2008), au fost vândute în peste 200 milioane de copii pe plan mondial.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii