FacebookTwitterLinkedIn

Indiferent dacă Donald Trump câștigă sau nu alegerile, creditorii se vor aștepta ca afacerile sale să ramburseze aproximativ 900 de milioane de dolari în următorii patru ani, un calendar alarmant care implică o datorie  două ori mai mare decât indicase președintele, relatează Forbes.com. 

În acest sens, Trump va fi nevoit, probabil, să se angajeze în tranzacții cu mize mari care ar putea produce cele mai mari conflicte de interese cu care un președinte american a trebuit să se confrunte vreodată.

Aproximativ jumătate din datoriile de la începutul anului 2021 până la sfârșitul anului 2024 sunt garantate cu active pe care președintele și copiii săi le dețin în mod direct. Astfel, Trump va trebui să plătească împrumuturi unde a garantat cu hotelul său din Washington, D.C., stațiunea de golf din Miami și turnul din Chicago. Va trebui, de asemenea, să rezolve datoriile legate de Trump Tower și Trump Plaza din New York.

Cele mai valoroase pentru Trump

Restul împrumuturilor sunt în conexiune cu 555 California Street și 1290 Avenue of the Americas, clădirile de birouri din Manhattan și San Francisco, în care președintele are o participație limitată de 30%. Aceste proprietăți au, în prezent, o datorie combinată de 1,5 miliarde dolari, iar cota indirectă a lui Trump din pasivele lor se ridică la aproximativ 447 milioane de dolari.

Aceste împrumuturi au un efect enorm asupra afacerilor sale. 555 California Street și 1290 Avenue of the Americas sunt cele mai valoroase două participații din întregul portofoliu al lui Trump. Iar suma de bani pe care o poate câștiga depinde în mare măsură de datoria pe care acestea o poartă.

Articolul “Trump Will Have $900 Million Of Loans Coming Due In His Second Term If He’s Reelected”, publicat în revista Forbes, explică în detaliu care sunt datoriile lui Trump și ce soluții de refinanțări ar putea el aplica.