Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Trump refuză discuții cu China, sugerează o tăiere totală a relațiilor

Președintele american Donald Trump a semnalat o deteriorare și mai acută a relațiilor dintre SUA și China, declarând că nu este deloc interesat să discute cu președintele chinez Xi Jinping și sugerând chiar că ar putea să taie toate legăturile cu economia chineză.
 aboneaza-te
Xi Jinping Donald Trump profimedia-0519320356

Într-un interviu difuzat de Fox Business Network, Trump a declarat că este foarte dezamăgit de eșecul Chinei în ceea ce privește gestionarea epidemiei. De asemenea, președintele american pare că revine asupra acordului economic semnat cu Beijing în ianuarie, informează Reuters.

„Nu ar fi trebuit să lase să se întâmple așa ceva. Am semnat un acord economic major, dar acum nu mai sunt de aceeași părere. Nici nu se uscase bine cerneala, că a venit pandemia. Așa că nu mai sunt de aceeași părere”.

Mai mult, Trump nu mai pare în termeni buni cu președintele Xi, cu care spusese până acum că are o relație bună.

„Acum nici nu vreau să discut cu el. Sunt multe lucruri pe care le-am putea face. Am putea să tăiem de tot relația. Și dacă am face acest lucru ce s-ar întâmpla? Am economisi 500 de miliarde de dolari”, a spus Trump referindu-se la valoarea anuală a importurilor americane din China, la care se referă adesea drept bani pierduți.

Sursa foto: Profimedia

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii