FacebookTwitterLinkedIn

Casa Albă a declarat că grațierea a fost puternic susținută de antreprenori de înaltă tehnologie, inclusiv Peter Thiel și Palmer Luckey, și alte personalități  printre care Michael Ovitz, Blake Masters, James Ramsey, James Proud, Mike Jensen, Ken Goldberg, Miles Ehrlich și Amy Craig, relatează Forbes.

Anthony Levandowski, în vârstă de 40 de ani, a fost condamnat în august 2020 la 18 luni de închisoare după ce a pledat vinovat în martie. El nu se afla în custodie, dar un judecător a spus că ar putea intra în închisoare odată cu terminarea pandemiei COVID-19, transmite Reuters.

“Levandowski este un antreprenor american care a condus eforturile Google de a crea tehnologie de conducere autonomă, care a plătit un preț semnificativ pentru acțiunile sale și intenționează să-și dedice talentele pentru a promova binele public”, a argumentat Casa Albă.

Compania Google nu a făcut comentarii.

Levandowski a transferat peste 14.000 de fișiere Google, inclusiv programe de dezvoltare și modele de produse, pe laptopul său personal înainte de a pleca din companie pentru a lucra pentru Uber până în 2017, unde a condus proiectul mașinilor robotizate.

El s-a angajat la Google în 2007 ca inginer software, lucrând la Google Maps. După un an, în timp ce lucra la Google, Levandoski a format o start-up, Anthony’s Robots, pentru a continua să dezvolte tehnologia de conducere automată.

Levandowski a intrat în faliment personal în martie 2020 pentru că datorează 179 milioane de dolari companiei Alphabet, proprietara Google.