Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Trump, cu masca pe față pentru prima oară de la începutul pandemiei

Președintele american Donald Trump i-a vizitat sâmbătă pe soldații americani răniți în Irak și Afganistan internați la Centrul medical militar Walter Reed. A fost pentru prima oară de la începutul pandemiei de coronavirus când Trump a ieșit în public purtând masca de protecție.
 aboneaza-te
donald trump masca protectie

„Cred că-i un lucru bun să porți masca. Nu am fost niciodată împotriva măștilor, dar cred că există un moment și un context când trebuie să o porți” a declarat Trump înaintea vizitei, relatează CNN.

Decizia lui Trump vine după mai multe luni în care președintele a refuzat să poarte masca de protecție în public, în ciuda recomandărilor experților în sănătate publică din administrația prezidențială.

„Donald Trump a petrecut luni întregi ignorând sfaturile experților medicali și politizând purtarea măștii, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru a preveni răspândirea virusului”, a reacționat vicepreședintele Andrew Bates, purtătorul de cuvânt al Joe Biden în campania la prezidențiale.

Măștile de protecție au fost motiv de dispută în Statele Unite, existând voci care au acuzat că cerința purtării acestora încalcă drepturile civile.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă insistent ca americanii să-și acopere fața în public mai ales în zonele în care distanțarea socială este greu de respectat, pentru a împiedica răspândirea virusului în contact cu persoanele asimptomatice sau prin aer.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii