Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Trump a anunțat divorțul dintre S.U.A. și Organizația Mondială a Sănătății

Președintele S.U.A., Donald Trump, a declarat vineri că Statele Unite va rupe relațiile cu OMS, acuzând organizația că a devenit o marionetă a Chinei, informează Reuters.
 aboneaza-te
trump (2)

„China are control total asupra Organizației Mondiale a Sănătății, în ciuda faptului că are o contribuție de doar 40 de mil. de dolari pe an, comparativ cu cea a Statelelor Unite, care este de aproximativ 450 de mil. de dolari pe an”, a declarat Trump. „Pentru că a eșuat în realizarea reformelor solicitate și atât de necesare, astăzi vom încheia relația noastră cu OMS și vom redirecționa aceste fonduri către alte nevoi urgente de sănătate publică globală”.

Trump a criticat în mod repetat reacția OMS în contextul actualei pandemii, susținând că OMS este „centrată pe China” și acuzând agenția că a pledat împotriva interdicțiilor de călătorie dinspre China la începutul focarului pandemic.

Nu este clar deocamdată ce mecanism intenționează să utilizeze Trump pentru a pune capăt relației cu OMS și finanțării organizației, puterea sa de decizie fiind limitată de Congresul american.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii