Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Trezoreria SUA va împrumuta 3.000 de miliarde de dolari în acest trimestru, pentru a finanţa economia afectată de COVID-19

Trezoreria Statelor Unite va împrumuta în cursul acestui trimestru suma record de aproape 3.000 de miliarde de dolari pentru a finanţa măsurilor de susţinere a economiei în timpul crizei provocate de pandemia de coroanvirus, informează News.ro, conform CNBC.
dolar-money-curs-valutar (2)

Potrivit anunţului Trezoreriei, suma  totală va fi de 2.999 de miliarde de dolari.

„Creşterea împrumuturilor este determinată în primul rând de impactul epidemiei de COVID-19, inclusiv de cheltuielile produse de noua legislaţie pentru asistarea populaţiei şi a afacerilor, modificările fiscale, inclusiv amânarea plăţii impozitelor din perioada aprilie-iunie până în iulie şi creşterea  balanţei de numerar asumate pentru sfârşitul lunii iunie de către Trezzorerie”, a anunţat instituţia într-un comunicat, notează News.ro.

Pe lângă aceste împrumuturi, Trezoreria mai anticipeză alte împrumuturi în valoare de 677 de miliarde de dolari în trimestrul al treilea. Împrumuturile din primul trimestru s-au ridicat la 477 de miliarde de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii