Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Trenul electro-hibrid Desiro ML ÖBB Cityjet, o alternativă pentru căile ferate ne-electrificate ale României

Siemens Mobility  și ÖBB investesc împreună în viitorul transportului de călători și dezvoltă o acționare electro-hibridă pentru trenurile de oraș.
jcr content

Siemens Mobility urmează tendința globală de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră prin trenul de oraș Desiro ML ÖBB Cityjet. În timp ce secțiuni mari ale rețelei feroviare nu sunt electrificate, tot mai mulți operatori feroviari caută să înlocuiscă unitățile diesel (DMU), aceasta fiind o tendință care se va intensifica în deceniile următoare. Principalele motive sunt reglementările tot mai stricte privind emisiile și creșterea anticipată a prețului motorinei.

Trenul Desiro ML Cityjet eco este o alternativă perfectă pentru liniile ferate neelectrificate

Acționarea bateriei poate reduce emisiile de CO2 cu până la 50% în comparație cu motorul diesel.

Cei de la Siemens au dezvoltat o baterie de acumulator electro-hibrid care permite trenului să-și încarce bateriile prin pantograf pe liniile ferate electrificate. Această energie este apoi disponibilă pentru alimentarea trenului pe sectoare neelectrice. De îndată ce trenul pleacă din zona electrificată, bateriile sale alimentează sistemul de tracțiune al trenului.

Desiro ML ÖBB Cityjet are o lungime totală de 75 de metri și o viteză maximă de 160 km/oră, având și capacitatea de a accelera rapid. Automotorul își poate încărca bateriile peste tot în prezența unui sistem de linie de contact. Aceast tren este cea mai eficientă soluție tehnică, în special pentru secțiile neelectrificate cu o lungime de până la 80 km. Trenul urban ML ÖBB nu are nevoie de infrastructură feroviară suplimentară pentru a produce și stoca hidrogen.

 

Desiro ML ÖBB Cityjet eco face parte din programul „Update Fleet Strategy 2035”, aparținând companiei Siemens Mobility alături de cel mai mare furnizor de servicii de mobilitate din Austria, ÖBB Personenverkehr AG.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii