Cautare
, Contributor

Explorator. De vocație, om. De profesie, povestitor. www.georgianaciofoaia.ro

Lifestyle |
|

Trendurile în materie de design interior și decorațiuni pentru anul 2018

În încercarea de a stabili care sunt trendurile în materie de design interior și decorațiuni pentru anul care se apropie, am întrebat-o pe Eva Dvorakova, Buying Manager Bonami, ce tendințe să urmărim și care sunt elementele care ne pot transforma spațiul într-unul pe cât de confortabil, pe atât de modern.
ratan si tapet

1. Eva, care sunt culorile care vor fi la modă anul viitor?

Pentru a răspunde la această întrebare, sursa de referință este Pantone și raportul lor anual despre culori. În acest moment, Pantone nu a publicat încă raportul pentru anul 2018, dar din colecțiile celor mai importanți parteneri ai noștri, create pentru a doua jumătate a anului 2017, putem să estimăm ce culori vor fi populare în designul interior în prima parte a anului 2018.

Rămâne favorit verdele smarald și roșu închis (culoarea vinului), care se va schimba în anul următor în violet închis. Noi culori sunt bleumarin și terracotta. Dacă vă plac nuanțele mai delicate, puteți opta pentru bleu pastel și roz. Rozul deschis este o alegere bună pentru că a fost în trend în sezonul trecut și se va număra printre culorile preferate în anul 2018. Această culoare este perfectă dacă aveți nevoie de o combinație inspirată între culorile la modă (se potrivește perfect cu verdele smarald, bleumarin, bordo și terracotta). Bejul este pe val de câteva sezoane și va rămâne astfel și în anul 2018. Este o nuanță inspirată de natură și stilul scandinav.

2. Care sunt tendințele pentru living, dormitor, baie, bucătărie?

Aș vrea să nu separăm casa în funcție de utilități, ci mai degrabă prin piese semnificative ce ar trebui achiziționate pentru o casă la modă. Cele mai moderne în anul 2018 vor fi canapele și fotoliile de catifea. Este materialul vedetă a sezonului, iar dacă nu doriți să cumpărați o canapea nouă, puteți să achiziționați huse decorative pentru perne din această țesătură.

Pentru pereți sugerez covoare cu aspect rustic, și franjuri, în nuanțe predominante de bej. Platourile, vesela și ghivecele sunt realizate din teracotă sau ceramică. Piesele din marmură vor fi în tendințe și în 2018. Există, de asemenea, o nouă temă pentru anul 2018 wabi-sabi. Este inspirată de Japonia, principala caracteristică fiind percepția mai profundă a frumuseții interioare și a vieții și reprezintă luxul lucrurilor simple, de a se bucura de viață. Natura a fost o tendință importantă în 2017 și va continua în 2018. Cumpărați deci plante pentru interior, iar casa dvs. va fi la modă. Nu vă temeți să cumpărați cât mai multe.

3. Ce putem face pentru a actualiza sau reîmprospăta stilul de acasă la noile tendințe fără
a schimba piesele de mobilier?

Cea mai ușoară cale este să schimbați culoarea pereților. Utilizați doar una dintre culorile în tendințe sau o combinație între ele. Tapetul rămâne de actualitate. Puteți utiliza variante cu cu modele geometrice, organice sau de acuarelă. Apoi puteți schimba pernele, perdelele, covoarele și prosoapele. Alegeți o nuanță la modă sau o combinație și folosiți-o în toate camerele. Cumpărați noi decorațiuni, cum ar fi boluri, ghivece, etc. și combinați-le în paleta de culori selectată.

4. Ce materiale textile sau combinații de materiale vor fi la modă în 2018? 

Fără îndoială vedeta este catifeaua. O veți regăsi pe tapițeria canapelelor, perne și pufuri. Paleta de culori pentru metale va evolua de la alamă și cupru către argintiu. Ratanul este cel mai interesant material utilizat pentru mobilier și această tendință continuă și în anul 2018. Se potrivește perfect paletei de culori bej și tendinței inspirate din natură.

5. Eva, ce tendințe preferi pentru casa ta?

Îmi plac foarte mult plantele. Am deja o mulțime de ghivece, dar intenționez să mai cumpăr. Dintre culori mi se pare interesantă nuanța de albastru închis, iar cel mai probabil îmi voi cumpăra curând perdele și obiecte decorative în această nuanță. De asemenea, îmi voi schimba paleta de culori din sufragerie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii