Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Evenimente |
|

A treia duminică de proteste în Belarus

Zeci de mii de manifestanţi au ieșit pe străzile din Minsk pentru a denunța regimul preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko.    
proteste Belarus

Centrul capitalei belaruse este plin de oameni, mai ales în Piaţa Octombrie şi în cea a Independenţei, dar şi lângă Monumentul Steaua (Zvezda), protejat de armată, informează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

Aceasta este a treia duminică la rând în care zeci de mii de manifestanți poartă drapele în culorile opoziţiei, albastru şi roşu, şi scandează sloganuri împotriva lui Lukaşenko.

Forţele de ordine au intervenit la începutul manifestaţiei, în jurul orelor locale 14:00 (11:00 GMT), arestând mai multe zeci de persoane.

Însă nu s-a făcut uz de gaze lacrimogene, de grenade asurzitoare sau de gloanţe de cauciuc, ca în cazul primelor proteste, din 9 august, în care oamenii au contestat realegerea lui Aleksandr Lukaşenko.

Aproximativ 100.000 de oameni au manifestat până acum pe străzile de la Minsk, sfidând interdicţia de a protesta şi reprimarea care a vizat manifestanţi, responsabili politici şi numeroşi jurnalişti.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii