Cautare
, Contributor

Evenimente |
|

Trei zile de doliu național în Liban, de mâine. Ultimul bilanț: peste 100 de morți în explozie

Operațiunile de salvare au continuat toată noaptea de marți spre miercuri, inclusiv dimineața la Beirut, după ce două explozii uriașe au devastat zona din jurul portului. Sunt peste 100 de morți și 4.000 de răniți, potrivit ultimului bilanț.  
 aboneaza-te
profimedia-0549849668

Peste 100 de persoane au fost ucise și peste 4.000 de persoane au fost rănite în cele două explozii de la Beirut, a declarat Crucea Roșie libaneză într-un comunicat. Însă sunt multe persoane dispărute și autoritățile estimează că numărul morților va crește, multe cadavre fiind îngropate sub dărâmături, scrie Euronews.

Premierul Hassan Diab a declarat o perioadă de trei zile de doliu național, începând de miercuri. Acesta a anunţat că aproximativ 2.750 de tone de nitrat de amoniu erau stocate în depozitul portului din Beirut, timp de 6 ani, fără să fie luate măsuri de precauție.

Spitalele, care se luptă deja cu focarul de coronavirus din țară, au fost copleșite de numărul mare de persoane rănite. De asemenea, mai multe spitale au fost avariate în explozie, iar Crucea Roșie a Libanului a cerut donarea urgentă de sânge.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii