Cautare




, Contributor

Lideri |
|

Trei sfaturi pentru a avea o carieră aşa cum îţi doreşti

succes_cariera_afaceri.jpg
Simţi că îţi este tot mai greu să obţii jobul la care visezi dintotdeauna? Te-ai săturat să fii respins la interviuri? Înseamnă că trebuie să îţi schimbi strategia de căutare. Crează-ţi oportunităţi prin valolrificarea celor mai importante abilităţii: vigoarea, energia care te-ar putea face valoros pentru cei din jur.

În articolul ”Highly Human Jobs” publicat în ediţia “The Futerist issue”, mai –iunie 2013, a revistei Forbes din SUA, Richard W. Samson oferă cele mai importante sfaturi pentru a-ţi pune în valoare acea energie de care ai nevoie să îţi creezi propriile oportunităţi în carieră şi să iţi găseşti jobul la care visezi.

1. Pune piciorul în pragul oricărui angajator care îţi oferă un loc de muncă şi transformă acel job într-unul cât mai apropiat de jobul pe care ţi-l doreşti. Dacă nu-ţi iese din prima încearcă aceeaşi strategie într-o altă companie sau altă organizaţie.

2. Intră ca voluntar într-o organizaţie în care ţi-ar fi plăcut întotdeauna să lucrezi, demonstrează că poţi fi de valoare acelei organizaţii şi apoi cere să fii plătit. ,,Voluntariatul îţi oferă posibilitatea să îti pui în valoare aptitudinile, te ajută să te faci cu adevărat util. Apoi adaugă cele mai importante calităţi pe care le ai la munca de voluntariat. Devino excepţional, fă diferenţa”, explică Richard W. Samson.

3. Transformă ajutorul gratuit într-o afacere. ,,În loc să munceşti pentru cineva în domeniul servicii clienţi, du-te direct la consummator. Renunţă la căutarea unui job dacă asta îţi ocupă prea mult timp. Găseşte care este acea nevoie a consumatorului pe care tu o poţi furniza şi începe să o furnizezi contra cost”, spune Samson.

Vezi cum ar trebui să gândeşti pentru a avea succes

În concluzie: dacă îţi este tot mai greu să gaseşti jobul visurilor tale, schimbă strategia, foloseşte-ţi cea mai importantă calitate – energia –  intră într-o organizaţie care ar putea apoi să îţi ofere jobul dorit ori încearcă să îti transformi pasiunea într-o afacere.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii