Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Artă & Cultură |
|

Adrian Ghenie în topul celor mai mari tranzacţii din artă din 2014

Artnet l-a inclus pe Adrian Ghenie într-un top al tranzacţiilor de anul acesta.
licitatie

Adrian Ghenie se află pe primul loc într-un top al celor mai surprinzătoare ascensiuni ale artiştilor contemporani, tranzactionaţi în 2014. Clasamentul a fost realizat de publicaţia online artnet.com. Pentru prima dată, un artist român este numărul unu într-un astfel de clasament in care au fost analizaţi peste 18.000 de artişti.

Anul acesta galerii şi colecţionari au pus în vânzare 10 lucrări ale lui Adrian Ghenie, iar în luna iunie, Casa de Licitatii Sotheby’s a vândut lucrarea “The Fake Rotko” cu suma de 1.8 milioane €. Aceasta a fost pusă în vânzare de un colecţionar american şi adjudecată de un investitor asiatic. În octombrie, Christie’s  şi Sotheby’s au pus în vânzare alte şase lucrări ale artistului român.  “Blue Rain” a fost adjudecată pentru suma de 650.000 €,  iar “Duchamp’s Funeral” s-a adjudecat pentru  1.285.300 €.

Artiştii români expun de câţiva ani la muzee şi galerii precum MOMA – NY, MOCA – LA, Pompidou şi Tate. “Succesul artiştilor români tranzacţionaţi internaţional va schimba dinamica pieţei interne a artei contemporane”, susţine Roxana Valcu, Owner Art Advisers, o firmă românească de consultanţă.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii