Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Trei riscuri care planează asupra mediului antreprenorial din România, în 2013

tender.jpg
Modificările frecvente ale legislației și incertitudinile politice din România reprezintă principalele amenințări la adresa economiei locale. Antreprenorii români acuză birocrația, opacitatea administrației și lipsa de predictibilitate a proiectelor din țara noastră.

Reducerea numărului de antreprenori români și străini dispuși să-și riște capitalul, modificările frecvente de legislație, precum și incertitudinile politice reprezintă în opinia antreprenorului român Ovidiu Tender principalele riscuri care planează asupra economiei românești, în 2013. Chiar și așa, omul de afaceri speră că lucurile se pot îmbunătăți, pe plan local.

“Perspectivele sumbre care amenință Europa nu mă lasă să fiu foarte optimist. În schimb, am speranța că lucrurile se pot îmbunătăți, pe plan local”, a declarat Ovidiu Tender pentru Forbes România. Potrivit acestuia, principalele probleme cu care s- confruntat în calitate de antreprenor în 2012 au fost „aceleași de care se lovește aproape toată lumea în Romania: birocrație, opacitatea administrației, lipsa de predictibilitate a proiectelor, etc.„.

Vezi aici povestea omului de afaceri, dar și ce avere are în Top 500 Miliardari Forbes

Ovidiu Tender are în acest moment afaceri în domeniul resurselor minerale, agricultură și imobiliar. În urmă cu doi ani a demarat investiții importante în domeniul resurselor minerale și agricultură în mai multe țări din Africa de Vest.

”Valoarea de piață pentru concesiunile pe care le avem în Africa, pe baza informațiilor existente indică o valoare minimă de 600 de milioane de dolari“, a declarat Ovidiu Tender în urmă cu trei luni pentru ediția 2012 a Topului Forbes 500 Miliardari. În clasamentul din acest an, antreprenorul ocupă locul 15, cu o avere de 210-230 de milioane de euro, în creștere față de ediția precedentă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii