Cautare
, Staff

Media şi entertainment |
|

Trei moduri de a-ți forma noi obiceiuri

Dacă vreodată ți-ai propus ca începând cu Anul Nou să mergi mai des la sală, să renunți la carbohidrați și să strângi bani pentru o mașină, înseamnă că știi cât de greu este să renunți la obiceiurile vechi și să faci o schimbare. Avem cele mai bune intenții, dar pe măsură ce zilele trec, cheful nostru se pierde și, inevitabil, ne întoarcem la deprinderile vechi.
Obiceiuri shutterstock_344266466

Problema nu este, însă, că oamenii nu sunt dispuși să facă schimbări, ci că nu au o strategie clară pentru a înlocui obiceiurile vechi cu cele noi.

Iată trei modalități prin care îți poți forma noi obiceiuri:

1. Fă-ți un plan

Doar pentru că spui că vrei să renunți la ceva, nu înseamnă că așa se și întâmplă. De ce? Pentru că imediat cum te afli într-o situație stresantă, natura umană te împinge înapoi la vechiul obicei. Pentru a renunți la acesta, este crucial să ai un plan pentru cum vei reacționa la situații stresante.

2. Fii perseverent

În cartea “Outliers: The Story of Success”, autorul Malcolm Gladwell descrie regula celor 10.000 de ore – durata de practică pentru majoritatea oamenilor ca să devină buni în ceea ce fac.

Dacă vrei să adopți un nou obicei, trebuie să îl practici cât mai mult. De exemplu, două echipe de vânzări ale unor companii diferite au urmat același curs de îmbunătățire a abilităților de vânzări. Prima echipa a pus în practică tot ce a învățat o dată pe săptămână, timp de două luni. Cea de-a doua echipă a făcut acest lucru mai rar, fără a respecta vreo regulă de timp. Deși ambele echipe au avut rezultate mai bune, prima a excelat.

3. Învață să ai răbdare

Pentru unii oameni, practicarea răbdării poate fi ceva nou. Pentru alții, este pur și simplu consolidarea unei abilități deja avute. În orice caz, răbdarea este importantă dacă vrei să vezi rezultate reflectate în noile comportamente. Greșeala pe care o fac anumiți manageri de vânzări, de exemplu, este că se așteaptă ca noile abilități să fie integrate și folosite imediat de către agenții de vânzări. Este normal să dureze câteva săptămâni sau luni pentru a întrerupe obiceiurile vechi și pentru a adopta unele noi. Răbdarea este o virtute, atât în viață, cât și în afaceri.

Traducere și adaptare Forbes.com

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii